Home Up ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΚΟΝΕΣ 1821 &  Μ. ΡΕΥΜΑ

ΣΗΜΕΡΑ

    Home Up Εκεί στο Βόσπορο Ι Εκεί στο Βόσπορο ΙΙ

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΤΩΝ "ΜΕΓΑΡΕΥΜΙΩΤΩΝ"

ΣΤΟ POLONEZKOY
 

ΓΕΥΜΆ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΣΤΟ POLONEZKOY

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΡΕΥΜΑ

*** Στις 20 Φεβρουαρίου 2009 η χορωδία ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ από τη Θεσσαλονίκη με επικεφαλής των Κο Χρήστο Νότα έδωσε συναυλία στην κατάμεστη από κόσμο  κοινοτική αίθουσα του Μεγάλου Ρεύματος.

Την Α.Θ.Π. εκπροσώπησε ο πανοσιολογιότατος πατέρας Παϊσιος. Στο τέλος της συναυλίας ακολούθησε δεξίωση με τη φροντίδα των κυριών της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.             

 

*** Στο νεοϊδρυθέν άτυπο συμβούλιο με στόχο το συντονισμό της δράσης των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων στην Πόλη, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα του Μεγάλου Ρεύματος θα εκπροσωπείτε από τις κυρίες Σμαρώ Αγκτσά (Τσολακίδου) και Ελένη Μαϊς με αναπληρωματική την κυρία Μαίρη Τσαβίδου.

*** Στις 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση των εφοροεπιτρόπων των κοινοτήτων του Βοσπόρου με θέμα τον νέο νόμο περί βακουφίων.

*** Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα απέκτησε τον Δεκέμβριο του 2008 οκτώ (8) νέα μέλη, νέα σε ηλικία και αναμένονται και άλλες εγγραφές εντός του 2009.

*** Εγκαταστάθηκαν κάμερες ασφαλείας στον αυλόγυρο του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

*** Ο νεωκόρος του ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών μετά από πίεση των εφοροεπιτρόπων πείσθηκε να κάνει χειρουργική επέμβαση στα μάτια του και τώρα βλέπει σαν γεράκι δίχως τα γυαλιά του με τους χοντρούς φακούς.

*** Η κυρία Σμαρώ Αγκτσά (Τσολακίδου) έκανε μία χειρουργική επέμβαση και  γύρισε υγιέστατη στα καθήκοντα της στη Φιλόπτωχο.
 

Σήμερα το πρωί παρακολουθώντας την κίνηση  από τις κάμερες που έχουν εγκατασταθεί στον αυλόγυρο της εκκλησίας του Μεγάλου Ρεύματος διαπίστωσα μία ασυνήθιστη κίνηση. Αμέσως ρώτησα τη συμβαίνει και με ενημέρωσαν ότι είχαν επίσκεψη του Υπουργού Egemen Bağıs. Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω ακόμη αλλά σας επισυνάπτω φωτογραφίες από την επίσκεψη. Αυτό θα πει τεχνολογία !!!!!!!

Τον Υπουργό υποδέχθηκαν ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικ. Θρόνου και υπεύθυνος Τύπου π. Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος, τα μέλη της Εφοροεπιτροπής Παμ. Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Γεώργιο Παπαλιάρη, κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και ο εντιμότατος κ. Λάκης Βίγγας 

Μηνάς Tσιτσάκος
 

*****

O Σεβ. Μητρ. μας κ. Ειρηναίος Ο ιερατικός μας προϊστάμενος Ο Πρόεδρος μας κ. Ι. Ισαμπάλογλου. Η κ. πρόεδρος Ιφ. Ισαμπαλόγλου.
Ο Γιάννης, νεωκόρος του Ταξιάρχη με την σύζυγο του... Ο Γιώργος Φακής με την μητέρα του.... Η αδελφή του Κώστα του Καρτάλη, Μαρίκα...
Αν κάποιος από μας θυμάται ακόμη το όνομα αυτής της υπερήφανης Μεγαρευμιώτισσας ας μου το αναφέρει.. Όσοι έχουν περάσει από το Κέντρο "Αzderoglu" στο "Akintiburnu" θα την έχουν συναντήσει...Μια πονεμένη ιστορία... Ενας από τους εναπομείναντες στο Μέγα Ρεύμα Πιρπίριδες...
Ο Michel , αγαπητός μας φίλος Λάκης Ανταβάλογλου Κι όμως παρά την μοναξιά τους συνεχίζουν να μας χαμογελούν... Η θυγατέρα του Γιάννη του νεωκόρου στο κέντρο μαζί με τις θυγατέρες του παιδονόμου της Αστικής μας Σχολής..
Ο Πρωτοψάλτης μας κ. Γ. Μαραμενίδης. Ο φιλότιμος Γ. Κάλφογλου. Η κ. Αμαλία Μαρούλη...Αλλη μία εξαιρετική παρουσία στά εκπαιδευτικά θέματα του Μ.Ρ.
Νικόλαος Μαρούλης. Ολοι μας τον θυμόμαστε σαν τον καλύτερο γκολκήπερ του χωριού. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ 

ΛΑΜΠΡΙΝΑΝ ΤΗΝ

ΔΕΞΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

Η ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ.

Το γελαστό κορίτσι όπως ήταν πάντα, παρα την πρόσφατη απώλεια της μητέρας της.
Ο ευγενικός με όλους Μάκης. Ο αριστερόχειρ πιγκπονίστας της ομάδας του Μορφωτικού μετά τον Μεγάλο Κώστα Καρτάλη. Δείγμα ομορφιάς της Μεγαρευμιώτισσας... Σήμερα αγοράζουμε καλλυντικά ομορφιάς με φράουλα, για να γίνουμε όμορφοι όσο η κυρία, αν θυμάμαι καλά ονόματι Φούλα. Η κ. Φακή μητέρα της Ιφιγένειας, του Γιώργου και της Αννούλας.
Όλα θύμιζαν Ανάσταση άλλης εποχής..Είχαν έρθει  " Με τα καλά τους " στην υποδοχή... Ο πανταχού παρών ΡΗΡΙΚΟΣ...το γένος Κουκουλωμάτη.
Και μία κυρία από το Μπεμπέκι, η ξαδέλφη μου, αλλά με ρίζες από το Μ.Ρ. όπου και διαμένει τώρα   με την οικογένεια της.
Ο μεγαλύτερος USTA΄ς της Τουρκικής κουζίνας.. Ο γλυκύτατος BEDRIS Σε ευχαριστούμε που ήσουν στην υποδοχή κυρά Μεγαρευμιώτισσα... ΥΠΟΣΧΕΣΗ......Θα ξανάρθουμε καλοί μας φίλοι.........
O κ. Ιωάννης Τσεβικτζάν 23. 3. 2001

Βρήκαμε εκεί 34 ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ.

Ο Ταξιάρχης να τους φυλάει, να τους ξανασυναντήσουμε.

Από τις κυρίες της Φιλοπτώχου κ. Σμαρώ...

Στο βάθος η συνοικία της Αγίας Κυριακής

Το Μ.Ρεύμα με το Βόσπορο του..

Πάμε...στα Τραπεζάκια...(περιοχή Μιμίκου)  Κάποιοι ανεγκέφαλοι σκέφθηκαν να ΦΥΤΕΨΟΥΝ αυτοκινητόδρομο πάνω στα νερά του Βοσπόρου...

Ρωμιά Μεγαρευμίωτισσα. Τι να συλλογίζεται άραγε; Πολλοί Τούρκοι Μεγαρευμιώτες μιμήθηκαν τους αδελφούς τους Ρωμιούς... εγκατέλειψαν κι΄ αυτοί το Μ. Ρεύμα και ζουν σήμερα σε άλλες συνοικίες της Πόλης. Καταμεσήμερο Ιούλη. Μπροστά στο Nahiye θα συναντούσες τουλάχιστον τους μισούς Ρωμιούς. Σήμερα δεν υπάρχει δείγμα λουόμενου. (Ανω δεξιά- Ιούλιος 1997- Ώρα 1μμ)

Βόσπορος = Μέγα Ρεύμα

Η εικόνα που αντίκριζαν όσοι είχαν την τύχη να κτυπήσουν την καμπάνα του Ταξιάρχη. Ο σταυρός που βλέπετε ήταν όλο χαρά την 14η Νοεμ.1999 όταν προϋπαντούσε τους Μεγαρευμιώτες, και πάλι μετά από πολλά χρόνια..

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ, ΑΔΕΛΦΙΑ ;

Η περιοχή του Αγίου Ονούφριου σήμερα έχει αλλάξει αισθητά. Η Αστική Σχολή Μεγάλου Ρεύματος.

Δύο οι ευωδιές του Μ. Ρ.,η Ρωμιοσύνη και η φράουλα....ΔΕΞΙΑ, η α΄ τάξη της Αστικής σχολής κάτω, και η δ΄ επάνω...Αν έφτανες σ΄ αυτήν (στην δ΄ δηλαδή) τότε είχες ελπίδες και για το δίπλωμα..

Οι πραγματικοί μας φίλοι εκεί στο Μέγα Ρεύμα, ελπίζουν πως αφού έχει περάει το κακό, όπως λένε, είναι πλεον καιρός να γυρίσουμε πίσω στο χωριό μας..

Kαι ενώ διαμένουν στο Etiler και σ΄ άλλες συνοικίες της πόλης, οι γεννημένοι στο Μ.Ρ. Τούρκοι Arnavutkoy-λίδες προτιμούν για το απογευματινό τους τσάι, το Camialtı.Δεξιά ο Coşkun γιος του κ. Kemal (Nese Restaurant) με τον Erdoğan (abi) και τις οικογένειες τους. Στο βάθος το παλιό Mobilya-τζίδικο.

 

 

Home ] Εκεί στο Βόσπορο Ι ] Εκεί στο Βόσπορο ΙΙ ]
Last modified: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 22,  2021